Seminari Garbell de PEU UJI publica el Tesaurus Incorrecte de la Cultura (Descàrrega ePub, PDF)

Escrit per PEU el . Publicado en Tesauro

Captura de pantalla 2018-01-30 a las 11.20.13

Després d'un llarg procés provocat pel complex de la tasca i la dificultat d'emprendre un treball semàntic-crític coral, es publica per fi en paper i format digital el "Tesaurus Incorrecte de la Cultura", editat pel Seminari Garbell de PEU-UJI. Com definir, conceptualitzar, és la manera que tenim de descobrir el món, col·loquem un ull crític sobre els termes emprats en el món de la cultura. És cert (almenys així ho cree jo) que el llenguatge no crea realitat, però sí és capaç de tancar el coneixement. Fugint de llenguatges de castes, la crítica oberta a determinada reiteració terminològica acaba per empobrir el llenguatge. Qüestionar les paraules és una manera de posar en dubte un discurs que és comú a la cultura oficial com a l'alternativa. Al final tots dos esdevenen en una creació de seudo classes que empren el mateix llenguatge. Qüestionar-ho és lluitar. Sí, vigilem i castiguem.

TESAURUS

Escrit per Super User el . Publicado en Tesauro


logo garbell 1El Seminari Garbell i el Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I, amb la coordinació d’Iguázel Elhombre, estan treballant en la creació d’un “Tesaurus incorrecte de la cultura. Restablint paraules en crisi” que es presentarà durant l’any 2013.

En la primera part del procés s’ha obert una plataforma en línia per a rebre propostes de paraules amb les quals poder articular el mapa de conceptes que s’han de revisar. L’aplicació, desenvolupada pel Grup Sogres (Sostenibilitat dels Organitzacions i Gestió de la Responsabilitat Social) de l’UJI és de consulta lliure a través de l’adreça: http://seminarigarbell.sogres.es

Més informació

TESAURO

Escrit per Super User el . Publicado en Tesauro

logogarbell 1

 Seminari Garbell. Seminari Permanent d'Aprenentatge en Participació Comunitària

 

El Seminario Garbell y el Programa d´Extensió Universitària de la Universitat Jaume I con la coordinación de Iguázel Elhombre, están trabajando en la creación de un “Tesauro incorrecto de la cultura”  a partir de vuestras  experiencias, reflexiones y  provocaciones.

¿Qué es este Tesauro? 

  • Un mapa de conceptos manidos en gestión cultural.
  • Un diccionario crítico de uso y abuso de términos en cultura.
  • Un catálogo de lugares comunes.
  • Una reflexión sobre el lenguaje que articula discursos en cultura.
  • Un juego sobre las palabras para poner en crisis su utilización.
  • Un despropósito semántico.
  • Una observación deconstructiva y reconstructiva sobre significados y sentidos.
  • Una reinterpretación de ciertas expresiones en el vocabulario cultural.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural