Reunió de Seminari Garbell

Escrit per comunautas el . Publicado en Seminari Garbell

timbres2

Divendres passat 11 de Setembre va tindre lloc una reunió de Garbell, inclòs en el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I. El Seminari Garbell es defineix com un Seminari d'aprenentatge participatiu, que aglutina a un col·lectiu de professionals del desenrotllament local, l'educació i la gestió social i cultural que treballa en les comarques de Castelló. El Seminari sorgeix com a resposta a les necessitats del dit grup de tècnics. Garbell pretén ser un agent de transformació professional, personal i social i impulsar la participació ciutadana provocant canvis, aprenentatges i apoderaments.
Durant la reunió es va actualitzar la informació sobre els projectes en què es troba immers el Seminari Garbell, que en data de hui són els següents:


Missions interculturals: Una vegada finalitzada l'activitat en els municipis implicats en el projecte, es va començar a treballar en un document que arreplegara els detalls i conclusions de l'experiència. En la redacció del llibre han participat membres de la comissió organitzadora així com alguns joves participants. El llibre anirà acompanyat per un documental filmat al llarg dels uns quants mesos que va durar el projecte.


Tesauro incorrecte de la Cultura: Després d'un llarg procés de creació col·laborativa, el Tesauro ja és un projecte tangible que en breu podrà ser accessible per tots. La primera edició s'editarà en format digital, la qual cosa farà més fàcil el seu accés.


Revista kult-ur, Revista interdisciplinària sobre la cultura a la ciutat. Amb la imminent publicació del núm. 4 de la revista, Kult-ur es referma en el panorama editorial internacional. Recentment s'ha aconseguit indexar la publicació en alguns de les bases de dades de revistes científiques més prestigiosos i més consultats pels investigadors.


Projecte Investigació. El projecte d'investigació realitzat en la comarca dels Ports tenia la finalitat d'analitzar el procés de participació dels joves a través del Diagnòstic Social Participatiu dut a terme amb els tècnics de la comarca. Esta primera investigació realitzada en Garbell, va tractar aspectes àmpliament treballats des del Seminari Garbell els quals van donar compte de la relació directa entre el seminari i la pràctica en el municipi.

Durant els últims mesos, Garbell ha estat centrat en l'execució dels diferents projectes. Ha sigut un exigent treball que ha impedit el funcionament normal del Seminari com a tal, dificultant la convocatòria de reunions periòdiques, les dinàmiques internes de treball col·laboratiu així com desenrotllar una política de comunicació que ajudi a compartir el coneixement generat amb la Xarxa de Treball Tècnic del PEU-UJI.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural