Nou nombre de kult-ur. Vol. 3, Núm. 6 (2016): Mirades educatives en la ciutat: experiència, quotidianitat i participació

Escrit per PEU el . Publicado en Kult-ur

Captura de pantalla 2016-12-05 a las 10.20.20

Es presenta un nou nombre de la revista de recerca kult-ur de Seminari Garbell, el volum 3, nombre. 6 (2016). En aquest cas el tema de la part monogràfica és: Mirades educatives en la ciutat: experiència, quotidianitat i participació.

Es tracta per tant d'un nombre dedicat a la relació entre la ciutat i l'educació, tant en un sentit com en un altre. La millor explicació del nombre, no obstant açò, és la que ofereix en la introducció la coordinadora del monogràfic (Àgora), Mar Estrela Cerveró:

"La ciutat es converteix en un complex cultural on es conjuguen sabers i experiències representats en els seus carrers i places, però també en les seues dinàmiques, tradicions i narratives. Aplicar una mirada educativa cap a la ciutat implica repensar els imaginaris entorn dels quals ens anem construint com a subjectes, i a partir de que articulem les nostres vides en societat. En aquest sentit, aspectes com l'experiència, la quotidianitat o la participació van a marcar l'anàlisi dels processos educatius que en ella es produeixen."

"Analitzar la relació entre educació i ciutat es converteix en una formulació genèrica que engloba moltes altres concrecions com: barri i escola, carrers i ciutadania, festa i participació, discurs i transformació, entre unes altres, les que es deriven de les realitats i problemàtiques concretes que es viuen i sobre les quals s'actua. Aquestes respostes també s'articulen entorn d'un discurs pedagògic que podem identificar en les seues dinàmiques, projectes i formes de relació. Les aportacions al monogràfic aprofundeixen en aquesta mirada educativa cap als processos de "subjetivació" i construcció col·lectiva que vénen desenvolupant-se en les nostres ciutats."

Mar Estrela Cerveró, Coord. Ágora

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural