CONCLUSIONS DE LES JORNADES D’AVALUACIÓ PEU 2016 (i II)

Escrit per PEU el . Publicado en Jornades d'avaluació

Ve de CONCLUSIONS DE LES JORNADES D’AVALUACIÓ PEU 2016 (I)

Les quatre taules temàtiques

Captura de pantalla 2017-01-26 a las 11.15.59


A la taula sobre Formació es va a demanar la realització d’un Decàleg de bones pràctiques, amb instruccions per al bon funcionament del programa,. Però que també serviria per a fer visibles aquells municipis que fan un ús més correcte i que faciliten les gestions. Es va debatre de nou, sobre el tema de l’edat mínima per a oferir les activitats del nostre Catàleg, i que pase de 16 a 12, amb l’objectiu de motivar, despertar inquietuds culturals en aquesta franja d’edat, que a més de estar en molts casos oblidada en l’oferta cultural dels pobles, viuen un moment vital molt important i necessiten tindre l’oportunitat de tindre experiències culturals que els permeta enfocar les seus gustos, les seus inquietuds, etc.


A més es van plantejar algunes qüestions que es convertiren així, en línies de treball per a 2017. Com arriba la informació de la formació als pobles? Com és possible que només 38 pobles hagen sol·licitat aquesta formació? Caldria plantejar-se des del PEU si es fa bé la difusió, si caldria buscar altres vies o fer la comunicació més “atractiva”.


També es va parlar sobre la Formació Tècnica i va sorgir la demanda de treballar en la línia de millorar el coneixement de les experiències més properes, ja que parlem el mateix “idioma” i compartim el territori i la mateixa realitat, i això és una oportunitat per a prendre i generar xarxa i coneixement.


A les converses de la taula sobre la Xarxa de Treball Tècnic, es va qüestionar la utilitat i l’actual organització de la mateixa, així com les estructures que potser ja han quedat obsoletes. La realitat és que la Xarxa està molt debilitada, cal repensar-la, cal una xarxa que sigui més realista. Cal treballar per a revitalitzar la xarxa amb una estratègia que impliqui als ajuntaments. Caldria formalitzar la relació dels ajuntaments com a membres de la xarxa, d’aquesta manera quan el tècnic és requerit per a la seua participació en alguna acció del PEU estaria justificat. Cal una xarxa representativa, que tinga influència i que pose en valor la figura del tècnic. Crear un espai on els tècnics amb més experiència en el PEU, aporten el seus coneixements als nous.


La Xarxa és important perquè cal un temps i un espai on escoltar-nos, on posar damunt la taula les dificultats, les necessitats...per detectar quines coses ens fan forts i ens uneixen. I aquest espai és la Mesa Tècnica, però que també necessita una revisió. Com fem les Meses Tècniques? Cal repensar-les per convertir-les en un espai per compartir. A mode de laboratori d’idees on plantejar una idea que no sabem com dur endavant i coincidir amb altres que poden donar idees per tirar-lo endavant.

Captura de pantalla 2017-01-26 a las 11.15.31


A la taula de Comunicació, es van repassar les estratègies de comunicació i difusió del PEU i dels seus programes, projectes i activitats, i es va constatar que no tots coneixen l’organització d’aquest àmbit al PEU. Una de les claus que cal treballar, i que es relaciona amb altres línies estratègiques com pot ser la Xarxa de Treball Tècnic, és que cal reprendre la comunicació presencial en el territori, però també que la presència de la imatge del PEU sigui més present als perfils dels diferents municipis i projectes col·laboradors del PEU. A més sobre aquest tema es va demanar un seguiment de les bones pràctiques, i que això poguera tindre una valoració en els processos d’adjudicacions, com es va proposar de fer també en les bones pràctiques de la gestió de les activitats de Formació.

 

Captura de pantalla 2017-01-26 a las 11.15.42


En l’àmbit de la comunicació va quedar clar que la necessitat de donar a conèixer el pla de comunicació del PEU és una assignatura pendent., i per a complir aquest objectiu durant 2017 es va proposar compartir informació sobre aquest en píndoles successives. Haurem de treballar el format i el camí.


La Circula del PEU va ser molt ben valorada, sobre tot des de que es va reformular en els últims anys. Es valora positivament la seua estructura visual, la selecció dels continguts, el disseny amb noticies breus amb la possibilitat d’ampliar.

Captura de pantalla 2017-01-26 a las 11.15.04


En conclusió, es va acordar que els recursos comunicatius del PEU són útils, i a més, els productes que oferim al membres de la nostra xarxa, són necessaris.


Un repàs a l’any 2016.


A més del repàs a l’informe anual del Programa d’Extensió Universitària com es fa cada any, vam comptar amb la presència del Voluntariat cultural de Sot de Ferrer, a més de regidors i l’alcalde per a explicar-nos l’important paper de la participació ciutadana en la vida cultural del municipi, a través d’aquesta i d’altres associacions culturals.


A més, la resta de tècnics de la Xarxa de Treball Tècnic del PEU, van poder conèixer el treball del grup d’acompanyament de l’Alt Palància, que vam fer una preu presentació del procés de participació que van començar a la comarca a partir de les Taules de Proximitat del PEU, i que avui ja garanteix el menys la relació professional entre els tècnics de desenvolupament de la comarca, la coordinació conjunta d’activitats i el disseny i organització d’activitats formatives.


En conclusió, les jornades d’avaluació realitzades a Sot de Ferrer han sigut molt enriquidores i profitoses, i en part important per la compromesa participació dels assistents, que han treballat molt, seguint la metodologia proposada, i elaborant documents finals que compartirem amb tota la Xarxa de Treball Tècnic. A més l’acollida per part del municipi, la corporació i els habitants que han col·laborat, ha sigut immillorable.

La galeria fotogràfica ací


Les Jornades es van seguir per Twitter i les xarxes socials a través de l’etiqueta #AvaluacióPEU.

https://storify.com/peuuji/avaluaciopeu2016

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural