CONCLUSIONS DE LES JORNADES D’AVALUACIÓ PEU 2016 (I)

Escrit per PEU el . Publicado en Jornades d'avaluació

SOT DE FERRER, 30 de novembre i 1 de desembre de 2016


Les XIX Jornades d’Avaluació del PEU-UJI han tingut lloc a la població de la comarca de l’Alt Palància, Sot de Ferrer durant els dies 30 de novembre i 1 de desembre. En aquesta edició ha continuat amb la utilització de la metodologia col·laborativa en la fase de disseny de les Jornades. Un grup multisectorial de membres del PEU han participat en varies reunions a la universitat, elaborant documents de forma col·laborativa i després participant en la posada en marxa durant els dies en que es van realitzar les jornades. En aquesta comissió van participar representants dels tècnics locals, de les empreses, dels col·laboradors i de l’equip de gestió UJI. La participació activa dels protagonistes en el procés de disseny, és fonamental per a que el treball de millora i desenvolupament del mateix sigui efectiu.

 

Captura de pantalla 2017-01-26 a las 10.49.19

(Fotos: PEU)


Aquest model continua donant un resultat molt satisfactori i el format de les jornades, producte d’aquest treball col·laboratiu, ens enriqueix en quant a metodologies, ja que ens permet conèixer, posar en pràctica i experimentar diferents metodologies i formats de sessions de treball participatiu.


Els participants no eren tots membres de la Xarxa de Treball Tècnic, formada per agents de desenvolupament local, treballadors socials, tècnics de cultura dels ajuntaments, empreses que ofereixen activitats al nostre Catàleg Virtual, col·laboradors i tutors de projectes. En aquesta ocasió van acudir alguns tècnics de Joventut que estan treballant al nostre territori i volien conèixer el nostre projecte i la nostra forma de treballar. L’assistència d’enguany ha sigut de de 32 persones.

 

Captura de pantalla 2017-01-26 a las 10.49.32


Avaluar a través del cafè del Món.


Enguany la tècnica elegida per a desenvolupar la sessió de treball va ser la del “Cafè del mon”, una tècnica de participació que posa en valor la “xerrada de cafè” com una formula ideal per a que els participants es troben en un ambient distès que els permeta parlar amb relaxació sobre els temes que es proposen. A la nostra web vam fer un apropament a aquesta tècnica per que tots ens férem una idea clara de com funcionaria la sessió. A més es va aconseguir l’objectiu de la participació de tots els assistents ja que aquesta tècnica, al tractar-se de taules de conversa amb pocs participants, facilita que cadascú pugui expressar el que pensa amb plena llibertat.


La primera sessió de treball es va produir el dia 30 de novembre per la vesprada després de l’habitual dinar de trobament. Es va tractar de estructurar l’espai en quatre taules de treball, una per cada eix estratègic del Peu dels que ens interessava fer l’avaluació: Acompanyament, Comunicació, Xarxa i Formació. En cada taula hi hauria una persona que facilitaria les converses, i els assistents anirien canviant de taula, havent de passar per totes elles, amb un temps de 20 minuts en cadascuna. Els acords i frases més importants de les converses es recollien en uns pòsters de paper que es van disposar a les taules. Va resultar una vesprada molt profitosa i enriquidora. Al final vam començar la posada en comú de totes les converses, i es va finalitzar al dia següent.

 Contínua en CONCLUSIONS DE LES JORNADES D’AVALUACIÓ PEU 2016 (i II)

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural