Jornada d'avaluació de Morella: World Cafè

Escrit per PEU el . Publicado en Jornades d'avaluació

Captura de pantalla 2017-10-25 a las 11.38.45

La tècnica que emprarem en en la jornada d'avaluació de Morella serà la ja coneguda del World Cafè. Malgrat haver-la emprat ja (si recordeu en les passades jornades d'avaluació) , convé recordar com funciona aquesta tècnica. El World Cafè és un mètode de participació entorn d'una xarxa de converses entre individus sobre temes d'interès. Se cerca la participació de tots, fomentar el pensament creatiu, i la cerca de solucions i propostes d'acció. A més ens va semblar que la possibilitat que proporcionava aquest mètode d'impulsar les relacions en un grup de persones i generar un vertader diàleg entre elles, podria servir-nos especialment a la nostra xarxa i en el nostre context actual. Ens basarem en aquest mètode, encara que farem algunes modificacions a causa de les peculiaritats del nostre grup, els objectius de les jornades d'avaluació i el temps del que disposem.

En cada taula hi haurà un cartell amb cadascun dels eixos que anem a avaluar: Formació més prop, Xarxa de Treball Tècnic, Acompanyament i Comunicació. A més en cada taula trobarem altres papers amb preguntes sobre cadascun d'aquests grans blocs, que serviran per a ajudar a centrar les converses en aquells punts que resulten especialment importants per a debatre, valorar i avaluar.

Els assistents es distribuiran per totes les taules de manera que el nombre de persones en cadascuna d'elles hi haja un nombre semblat de persones.  Cada grup començarà a comentar sobre el tema de la taula centrant-se en les preguntes que apareguen reflectides en els papers.  Es disposarà de temps per a xarrar, i el moderador anirà anotant els temes més importants. Una vegada passat el temps, cada membre del grup decidirà a quin una altra taula desitja anar a conversar, no té per què anar tot el grup junt. I de nou es comptarà amb un temps per a comentar amb els altres membres de la nova taula sobre les preguntes que se'ns facen. Així successivament fins a haver passat per les 4 taules. Totes les persones presents en cada taula, aniran anotant les seues opinions i comentaris en el paper gegant que hi haurà en cada taula, de manera que en acabar la ronda de converses, aquests papers serviran, a manera de pòsters, com un resum del comentat en aqueixa taula. Al final  es disposaran els pòsters pegats en les parets per a comentar-los entre tots en una posada en comú.

Es tracta al cap i a la fi d'un procés creatiu que permet generar idees, acords, camins d'acció innovadors, en un ambient quotidià i acollidor, distès, en el qual les persones se senten còmodes i lliures. Sabem que moltes vegades és en la pausa per al cafè el moment en el qual sorgeixen les bones idees i millor es fomenten les relacions. Aquesta tècnica té sens dubte una gran capacitat de generació d'idees i de cohesió de grup, i aquesta és una de les raons per les quals pot ser tan adequada per a les nostres Jornades d'Avaluació enguany, no penseu el mateix?

Un slideshare sobre la metodologia World cafe:

https://es.slideshare.net/innobasque/metodologa-world-caf-1289300

 

Ací les conclusions d'una de les taules l'any passat

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural