FORMACIÓ TÈCNICA: El que s’escriu perviu.

Escrit per comunautas el . Publicado en Formació tècnica

Taller: El que s'escriu perviu per a l'elaboració d'articles de caire científic basats en experiències locals de desenvolupament econòmic, cultural i social

image1

Presentació:
Des del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I es treballa amb tot un número d'agents locals que desenvolupen activitats que tenen com a objectiu dinamitzar l'ocupació, l'economia local, la cultura i la memòria cultural, la participació i cohesió socials, el patrimoni i tota una sèrie de valors encaminats al desenvolupament local de les àrees en que treballen.

Aquesta activitat ha donat molts fruits als darrers anys. I ha possibilitat dur a terme una gran quantitat de projectes que han enriquit la vida i la societat dels pobles de l'interior de Castelló.

El problema moltes vegades és que aquestes experiències es queden en l'àmbit local. I es perd la possibilitat d'exportar-les, comentar-les o sols el fet de conèixer-les per a pensar-hi i treballar a partir d'un punt, d'un projecte, de contrastada validesa.

És per eixe motiu que ens plantegem el taller El que s'escriu perviu. Un taller per a donar les eines per tal de fer una memòria dels projectes que es consideren rellevants, amb un caire d'article científic, perquè puguen ser arxivats, publicats o divulgats de qualsevol manera i arriben fins els professionals, els acadèmics i el públic en general.

Es tracta de fer real la proclama «Actua local, pensa en global». No sols tenim que treballar al nostre àmbit, sinó que podem i devem pensar en com pot ajudar la nostra experiència a altres pobles, altres comunitats i altres contextos. El nostre treball és important més enllà del nostre entorn, i donar-li veu és ajudar a altres i ajudar també els nostres projectes.

Objectius
L'objectiu d'aquest taller és facilitar la capacitat dels agents i tècnics locals per a poder redactar i elaborar la memòria en forma d'article científic dels projectes que duen a terme. Per aquesta finalitat s'impartirà un taller en què amb les eines teòriques que els hi aportarem treballarem també alguna de les experiències que s'han desenvolupat als seus municipis d'actuació. I podrem, junts, caminar les primeres passes i elaborar un primer article.

Metodologia
La metodologia de treball s'articularà en grups de entre vuit i dotze persones. S'exposarà una primera part teòrica, on s'explicaran els continguts i s'analitzaran textos científics com a model. La segona part del taller és pràctica i consistirà en plantejar temes de treball per a cada participant, basant-nos en projectes duts a terme per ells mateixos, i confeccionar un primer article a partir d'eixa experiència (per aquesta tasca es realitzarà treball individual no presencial amb la supervisió online dels tutors mitjançant Moodle).

Durant el taller es treballarà tant el punt de vista i la manera d'apropar-se al treball per potenciar l'interès científic i de lectura, com l'estructura, els punts a tindre en compte en el desenvolupament del tema, la manera de posar notes al peu, de confeccionar la bibliografia, de fer referències, i una bona i correcta redacció.

Distribució de les sessions presencials i el treball
La durada total del curs és de sis setmanes. Les tres primeres setmanes s'articularan en una classe presencial setmanal; durant les tres darreres setmanes els alumnes tindran temps de ultimar la elaboració dels seus textos amb l'ajuda online dels tutors.

Les classes s'impartiran al llarg de tres sessions presencials d'una durada de tres hores dividides en dues parts d'una hora i mitja, amb un descans de mitja hora entre sessió i sessió.

Després de cada sessió els alumnes tindran unes tasques a fer que seran supervisades online a través de la plataforma Moodle pels tutors i que possibilitaran continuar avançant matèria a la sessió següent.

A la fi de les tres sessions l'alumne es trobarà en capacitat per a l'elaboració total de l'article, que comptarà amb tres setmanes de seguiment tutoritzat i es lliurarà en la darrera setmana del curs per via telemàtica. I s'avaluarà la viabilitat de publicació.

Ángel Gil Cheza

Si vols més informació, pots escriure un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Impartit per: Ángel Gil Cheza y Lluïsa Ros Bouché
Dates: Dijous 19 i 26 de maig de 2016, i una sessió més per decidir.
Horari: de 9:30h a 13h
Número màxim d'assistents: 12 persones
Matrícula: 20€ per als membres de la Mesa Tècnica i assessors del PEU-UJI, i membres dels grups d'ACOMPANYAMENT (PAIS@rural i Patrimoni). 50€ per a la resta.
Lloc: Sala de Graus 2 de la Facultat de Ciències Humanes i Socials (davant de Conserjeria) Universitat Jaume I
Termini d'inscripció: del 13 d'abril a l'18 de maig de 2016

Inscripció: Per a inscriure-vos, podeu fer-ho a través de la pàgina http://inscripcio.uji.es o telefonant al 964 728 896 dins l'horari de 10 a 14 hores, de dilluns a divendres.

María Cervera

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural