Acompanyament

El Grup de Costur comença a planificar les seues accions patrimonials de 2017

Escrit per Super User el . Publicado en Patrimoni

El passat 22 de febrer el Grup d’estudi del patrimoni de Costur es va reunir per a planificar els projectes i activitats sobre patrimoni cultural i emmarcades en l'acompanyament de projectes de Patrimoni – PEU.
Les tres accions principals previstes per a enguany pel Grup de Patrimoni de Costur són l'inici d'un catàleg dels béns patrimonials de la població, la continuació de les accions sobre educació patrimonial i la realització d'una jornada sobre la construcció de la pedra en sec.

IMG 20170222 172047

El catàleg de Costur
En 2017 el Grup de Costur va a iniciar un catàleg per a recollir el patrimoni cultural de la població centrant-se de manera especial en aquells elements relacionats amb el seu projecte “L'aprofitament de l'aigua en el terme de Costur”. Per a portar a termini la preparació d'aquest catàleg contactarem amb el grup de catalogació del patrimoni cultyural i natural de Viver perquè ens assessoren i informen de com s'està duent a terme el seu projecte de catalogació.

Educació patrimonial
Per a enguany continuarem amb la realització d'activitats amb l'escola de Costur per a aproximar als xiquets i xiquetes del col•legi la importància i valor del patrimoni cultural. Per a enguany, el repte és implicar també a les famílies perquè també participen en les activitats plantejades.

Jornada de la pedra en sec
Per al segon semestre de 2017 plantegem la realització d'una jornada sobre la pedra en sec. A Costur comptem amb un bon nombre d'exemples d'aquest tipus de construccions i amb la presència de paredadores que han mantingut l'ofici i conserven la tècnica. En aquesta jornada volem definir un punt de trobada en el qual conèixer, reflexionar i socialitzar el patrimoni material i immaterial de la pedra en sec.

IMG 20170222 175026

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural