Acompanyament

El Grup de Patrimoni de Viver revisa els seus projectes patrimonials per a 2017

Escrit per Super User el . Publicado en Patrimoni

El passat 18 de gener el Grup Local de Patrimoni – PEU de Viver es va reunir per a fer un seguiment dels projectes en curs i per a començar a preparar les noves propostes per a l'any. Aquesta reunió forma part de l'Acompanyament de projectes de Patrimoni – PEU.

IMG 20170118 171637

La reunió va començar amb la visita al cubo Alonso. Aquest cub de vi forma part de l'inventari de patrimoni del vi de la població. El cubo Alonso és de propietat municipal. Les gestions realitzades pel Grup de recuperació de la cultura del vi a Viver han contribuït al fet que des de l'ajuntament es realitze la neteja del cub, el condicionament del seu accés i la instal·lació d'una malla de protecció perquè aquest puga ser visitat. Aquests treballs, realitzats pel personal de l'Ajuntament, estan comptant amb la supervisió i col·laboració del Grup Local de Patrimoni.

Ja en la biblioteca, lloc habitual de reunió del grup, es va decidir proposar a l'escola la realització d'una activitat patrimonial per a la segona meitat del curs escolar 2016-2017. En aquest curs, el Col·legi Historiador Diago de Viver està treballant com a contingut transversal l'aigua. La proposta del Grup Local de Patrimoni de Viver consisitirá en la realització d'una jornada en la qual les alumnes i els alumnes puguen complementar el treball que al llarg del curs han estat realitzant sobre l'aigua a Viver amb l'experiència del Grup Local. Per a dur a terme aquest projecte, Viver compta a més amb el Grup Local de Patrimoni – PEU que s'ha encarregat de realitzar una catalogació del patrimoni de l'aigua de Viver en la qual figuren totes les seues deus, pous, fonts, etcètera.

En aquesta reunió també vam presentar al Grup la pròxima realització d'un curs organitzat per l'Institut d'Ensenyament Secundari de Segorbe titulat “El patrimoni de l'Alt Palància com a recurs” i que, en una de les seues sessions, visitarà Viver per a conèixer el seu patrimoni del vi de la mà dels membres del Grup Local.

Finalment, volem destacar en aquesta reunió, la presència i participació de dos membres tècnics del Parc Natural de la Serra d’Espadà. La seua visita forma part de la proposta del PEU per a trobar espais de relació i intercanvi entre els diferents grups amb projectes sobre patrimoni cultural. L'objectiu d'aquesta “observació activa” és que altres grups puguen conèixer, de primera mà, experiències i metodologies de treball per a, junts millorar en els nostres projectes.

IMG 20170118 174532

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural