Acompanyament

Comencem l'any amb la formació “El patrimoni de l'Alt Palància com a recurs” en l'IES Cueva Santa de Segorbe

Escrit per Super User el . Publicado en Patrimoni

Comencem 2017 anunciant la realització del curs “El patrimoni de l'Alt Palància com a recurs”. Aquesta formació, sol·licitada per l'Institut Cueva Santa de Segorbe (Castelló), s'adreça a funcionaris d'educació. La durada prevista per a aquest curs està establida en 20 hores repartides en 5 sessions mensuals de 4 hores.

“El patrimoni de l'Alt Palància com a recurs”

Primera sessió: 28 de gener. 10:00 hores. Sot de Ferrer.

2010 PUENTE VIEJO

L'Alt Palància compta amb un patrimoni cultural i natural molt ampli. Cadascun dels seus pobles atresora tot un seguit de béns culturals que estan sent coneguts, conservats i difosos per, entre uns altres, grups locals de voluntaris. Fruit d'aquest treball, aquests grups han anat generant, al llarg dels anys i de manera natural, tot un coneixement pràctic que els ha permès dur a terme els seus projectes comptant amb la participació i implicació dels seus veïns i veïnes.

Aquest curs pretén aproximar als participants el patrimoni cultural de la comarca i les seues possibilitats com a recurs pedagògic a partir de l'anàlisi de tot un conjunt de claus que estan fent possible la vinculació del patrimoni local amb la ciutadania. Per a il·lustrar els continguts proposats en el curs, cadascuna de les sessions se centrarà en la visita a un d'aquests grups locals de la comarca de l'Alt Palància amb projectes sobre patrimoni cultural. En aquesta edició del curs, els projectes que seran visitats són els dels Grups locals de Sot de Ferrer, Viver, Altura i Jérica. Aquests grups estan desenvolupant els seus projectes amb l'acompanyament tècnic del Projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló.

Aquest curs es planteja a més, com a punt de partida per al disseny de projectes que puguen vincular, directa o indirectament, a aquests grups i el seu coneixement pràctic amb iniciatives que puguen sorgir tant des de l'aula com dels grups i que puguen ser desenvolupades tant en l'esfera formal com en la no formal.

“El patrimoni de l'Alt Palancia com a recurs” serà impartit per Ángel Portolés Górriz, coordinador del projecte d'educació patrimonial Patrimoni-PEU i comptarà, en cadascuna de les seues sessions, amb la participació dels Grups Locals de Patrimoni dels quatre pobles que seran visitats.

“El patrimoni de l'Alt Palància com a recurs”
La durada prevista per a aquest curs està establida en 20 hores repartides en 5 sessions mensuals de 4 hores.

Primera sessió: 28 de gener. 10:00 hores. Sot de Ferrer.

Objectius del curs
- Aproximar als assistents al curs a la importància del patrimoni com a recurs per al desenvolupament social i cultural del territori.
- Aproximar als assistents a metodologies basades en la inclusió, la participació i l'horitzontalitat.
- Presentar diferents exemples de projectes locals sobre patrimoni cultural.
- Establir contactes amb diferents actors comarcals per al desenvolupament a mitjà i llarg termini de projectes i activitats basats en el patrimoni cultural.

Continguts del curs
- Cap a una definició consensuada del patrimoni cultural
- El projecte Patrimoni-PEU
- Clau: el patrimoni som les persones
- Clau: La socialització del patrimoni
- Clau: L'educació patrimonial
- Clau: la importància del procés
- Clau: el desenvolupament d'un context comú
- Clau: generar un coneixement exportable
- Clau: fomentar interaccions

Metodologia
En cadascuna de les sessions d'aquest curs es realitzarà una visita tècnica per a conèixer als diferents Grups Locals que visitarem (Sot de Ferrer, Viver, Altura i Jérica). Aquestes visites serviran per a la presentació dels diferents continguts proposats i en elles comptarem amb els representants dels grups que ens presentaran els seus projectes presents i futurs, trajectòria i problemàtiques.

En cadascuna de les sessions realitzarem un taller de caràcter pràctic i reflexiu en el qual se cercarà la interacció entre els interessats i els membres del grup amb l'objectiu d'analitzar cadascun dels projectes i fer propostes i recomanacions.

Més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Imatge: Voluntariado de Sot de Ferrer

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural