Acompanyament

El territori per a la comunitat patrimonial (aportacions tuiteres #comunidadesciep)

Escrit per Super User el . Publicado en Patrimoni

Presentem les aportacions realitzades en twitter sobre l'eix territori del projecte col·laboratiu del que entenem com a Comunitat Patrimonial i que ens serviran per a completar aquest bloc.

comunidadesciep mosaico territorio

El territori d'una Comunitat patrimonial és aquell que els integrants d'aquesta entenen com a seu. L'espai dins del qual es reconeixen i al que pertany el patrimoni amb el qual es senten identificats. L'espai físic que acull elements patrimonials dels quals sorgeixen identitats emocionals comunes adscrites a aqueix entorn: l'escenari, el tauler de joc, l'espai físic o digital però, sobretot, el joc de les emocions, el terreny de l'afectiu.

El territori modela a les cultures que, al mateix temps, ho modelen, creant un diàleg i vincles de pertinença. El territori és l'estructura. És l'intercanvi i interacció entre subjectes, objectes, idees, sensacions, emocions. És l'aprofitament de recursos, és compromís i cooperació. És d'on venim i cap a on anem. Origen i destinació. Causa i conseqüència.

Notícia relacionada: Què significa per a tu la paraula territori dins d'una comunitat patrimonial? Bloc 2 #comunidadesciep

Com puc participar en #comunidadesciep?
Afegint els teus comentaris a les notícies publicades i participant en les trobades tuiteres que realitzem. Envia'ns un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb l'assumpte “Comunidadesciep” i indicant el teu nom i cognoms per a poder incorporar-ho al fitxer de col·laboradors i que així et puga arribar tota la informació.

El projecte col·laboratiu “#Comunidadesciep” sorgeix en l'III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial – CIEP3 i és una col·laboració oberta entre tots els participants, el projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló i l'Observatori d'Educació Patrimonial d'Espanya (OEPE).

#comunidadesciep

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural