Acompanyament

Aquest Nadal, el Grup de Patrimoni de Cirat començarà amb l’inventari del fons del Museu local.

Escrit per Super User el . Publicado en Patrimoni

El passat 10 de desembre el Grup de Patrimoni de Cirat va tornar a reunir-se per a definir les pròximes actuacions per a la posada en valor del seu Museu Etnològic. En aquesta reunió s'ha decidit que els treballs d'inventariat, adequació del magatzem temporal i trasllat del fons s'iniciaran aquests Nadals.

IMG-20161210-WA0013

El projecte de socialització del Museu de Cirat té un element fonamental que estarà present en tot el procés: la cerca de la implicació dels veïns i veïnes del poble en el projecte. Per a açò, l'Associació Cultural “Las Salinas” de Cirat està realitzant diferents contactes i reunions perquè tots siguen coneixedors del projecte i puguen participar en cadascuna de les accions per a, entre tots, situar el Museu en el centre de la vida cultural i social de la població.

La primera de les tasques del Grup va a ser la d'inventariar les peces assignant-los un nombre de registre. En aquest inventari es procedirà també a fotografiar les peces amb l'objectiu de tenir una actualització del llistat original i poder assegurar-se que no es perda cap peça en el posterior trasllat. Per a dur a terme aquesta tasca, els participants es repartiran en grups i aniran registrant les peces. Juntament amb els treballs d'inventari es portarà també a termini l'adequació de l'espai que des de l'Ajuntament s'ha cedit per a emmagatzemar temporalment el fons del museu. Finalment, aquesta primera fase culminarà amb el trasllat del fons des del Museu fins a l'Ajuntament. Aquest trasllat serà realitzat pels veïns i veïnes de la població com a màxims responsables de la protecció, defensa i difusió del seu patrimoni cultural.

Notícia relacionada: Un museu per a tots. El projecte del Grup de Patrimoni - PEU de Cirat

IMG 20161210 115621

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural