Acompañamiento

Patrimoni i paisatge. Jornada sobre el convent de Servites de Montán

Escrito por Super User el . Publicado en Patrimoni

Dissabte 8 d'abril tindrà lloc a Montán (Castelló) la Jornada sobre el convent de Servites “Patrimoni i Paisatge”.

Aquesta jornada, organitzada per l'Associació Cultural Conde de Vallterra de Montán, té com a objectiu acostar, a tots els interessats, la història, procés de restauració i actuacions possibles per a la posada en valor d'aquest convent.

montan 01

El projecte Patrimoni – PEU de l’UJI participarà en el Seminari Internacional de Recerca en Educació Patrimonial (Universitat de Porto)

Escrito por Super User el . Publicado en Patrimoni

Els pròxims dies 30 i 31 de març tindrà lloc en la Facultat de Lletres de la Universitat de Porto el Seminari Internacional de Recerca en Educació Patrimonial i el projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I de Castelló participarà compartint les claus i mètodes del projecte.

Cartaz Educayyo Patrimonial1

El Seminari Internacional de Recerca en Educació Patrimonial està coordinat per Alice Semedo, Olaia Fontal i Álex Ibáñez i organitzat pel CITCEM-FLUP, OEPE, Uva i UPV-EHU. L'objectiu d'aquest seminari és, a més de l'intercanvi d'experiències, la definició de col·laboracions per al futur establiment de xarxes internacionals sobre educació patrimonial.

Formación Técnica: "visual thinking"

Escrito por PEU el . Publicado en Formació tècnica

Captura de pantalla 2017-03-17 a las 11.24.53

(Imagen: Pedro Cifuentes)

Siguiendo la habitual actividad de programar actividades de formación técnica, os presentamos la próxima propuesta centrada en la ocupación del "visual thinking" o pensamiento visual y que será impartido por Pedro Cifuentes. El "visual thinking" o pensamiento visual consiste en la ocupación de dibujos fácilmente reconocibles y de fácil ejecución que se unen mediante la ocupación de mapas mentales con el objeto de ilustrar ideas, identificar problemas, resolverlos, y otras muchas cosas.

Iniciamos un nuevo ciclo de Acompañamiento - PEU en el Parque Natural de la Sierra de Espadán.

Escrito por PEU el . Publicado en Pais@rural

20170310 114915

El pasado 10 de marzo tuvo lugar, en el Centro de Visitantes de Eslida, una reunión entre representantes del programa de Acompañamiento de proyectos del PEU y el director y técnicos del Parque Natural de la Sierra de Espadán. El objetivo de esta reunión fue la de planificar las acciones de 2017 en el proyecto cultural del Parque Natural Serra d'Espadà.

Valoracions de la visita tècnica a Cirat

Escrito por Super User el . Publicado en Patrimoni

Una part molt important de les activitats i projectes que realitzem en Patrimoni – PEU és la seua avaluació per a poder anar millorant i adaptant les propostes i plantejaments a les necessitats i demandes dels Grups Locals del projecte. Per a la visita tècnica a Cirat, hem enviat als assistents un correu sol·licitant que ens valoraren la visita a partir de dues preguntes: Què et semblen les visites tècniques? i Què milloraries de les visites tècniques?

A continuació us presentem les valoracions realitzades pels participants a la visita tècnica a Cirat:

Què et semblen les visites tècniques?

IMG 20170304 115805

Congresos y encuentros de interés en 2017

Escrito por PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2017-03-14 a las 11.05.25

Como es habitual, os ofrecemos una pequeña muestra adelantada de los congresos interesantes sobre cultura y patrimonio que se realizarán en el año 2017. Ésta lista se irá actualizando con sucesivas entregas. Algunos de los congresos pueden ser accesibles vía streming, o en algunos casos se podrá acceder a las actas del congreso de modo libre. Os iremos ofreciendo en redes esta información complementaria.

 

-  Granada: I Simposio Nacional sobre Documentalismo del Patrimonio Histórico y Medioambiental (SICP 2017) “La imagen del patrimonio: fotografia y documentalismo”

http://www.imagendelpatrimonio.es

Crònica de la visita tècnica de Patrimoni - PEU a Cirat (galeria d'imatges)

Escrito por Super User el . Publicado en Patrimoni

El passat 4 de març va tenir lloc la visita tècnica dels grups locals de Patrimoni – PEU per a conèixer el projecte del Grup de Cirat. A aquesta vista van acudir representants dels grups de Costur, Jérica, Montán, Suera, Vilanova d'Alcolea i Viver.

Com ja va sent habitual, la jornada va començar amb un esmorzar de retrobament en el qual ens vam posar al dia de l'actualitat dels projectes que estem desenvolupant. Una vegada finalitzat, vam visitar la col•lecció museográfica de Cirat situada en l'antic forn. En aquest lloc vam conèixer el projecte de l'Associació Cultural les Salines de Cirat per a posar en valor el seu museu a partir del desenvolupament d'accions participatives dels veïns i veïnes de la població.

vt cirat 16 marisa3

Dues propostes per a connectar l'aula amb el nostre patrimoni: El valor dels nostres records

Escrito por Super User el . Publicado en Patrimoni

El 25 de febrer va tenir lloc la segona sessió del curs “El patrimoni de l'Alt Palancia com a recurs”. En aquesta sessió, realitzada en el municipi de Viver, es va dur a terme el microtaller titulat “El valor dels nostres records”.

IMG 20170225 135907

Per a aquest taller es van organitzar dos grups de treball. El primer estava format pels docents de l'IES Cueva Santa. El segon pels docents del Col•legi Rural Agrupat Peña Escavia. L'objectiu d'aquest taller ha sigut el deconnectar el patrimoni amb el centre educatiu. Per a açò, els assistents han dissenyat una proposta de projecte centrada en la posada en valor del patrimoni.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural