Nou número de kult-ur: Vol. 4, No 7 (2017) L'espai públic: múltiples experiències i significats

Escrit per PEU el . Publicado en Kult-ur

Vol. 4, No 7 (2017)

L'espai públic: múltiples experiències i significats

Captura de pantalla 2017-07-06 a las 10.27.43

Espai públic com a espai polític de la representació social; espai de propietat pública sense restriccions per al seu ús, accés i gaudi; espai sinònim d'espai lliure; espai estructurant de la ciutat i suport de la vida quotidiana; espai de la memòria i la construcció literària... La construcció de l'espai públic ja siga físic-espacial, com social, cultural, literari o polític es troba arrelada en les particularitats i singularitats de cada cultura en cada geografia. I fins i tot en plena globalització, l'espai públic, aparentment igual, presenta particularitats i singularitats.

PEU en II Congrés Internacional d'Intervenció educativa, Puebla (Mèxic) (2ª part)

Escrit per PEU el . Publicado en Seminari Garbell

IMG 9694

Com a part de les activitats a les quals va ser convidat el PEU en II Congrés internacional d'Intervenció educativa en Puebla (Mèxic) es van presentar dos projectes inclosos en el PEU mitjançant el Seminari Garbell, com van ser el llibre de Missions Interculturals i el nou número de la revista kult-ur.

Nou nombre de kult-ur. Vol. 3, Núm. 6 (2016): Mirades educatives en la ciutat: experiència, quotidianitat i participació

Escrit per PEU el . Publicado en Kult-ur

Captura de pantalla 2016-12-05 a las 10.20.20

Es presenta un nou nombre de la revista de recerca kult-ur de Seminari Garbell, el volum 3, nombre. 6 (2016). En aquest cas el tema de la part monogràfica és: Mirades educatives en la ciutat: experiència, quotidianitat i participació.

Es tracta per tant d'un nombre dedicat a la relació entre la ciutat i l'educació, tant en un sentit com en un altre. La millor explicació del nombre, no obstant açò, és la que ofereix en la introducció la coordinadora del monogràfic (Àgora), Mar Estrela Cerveró:

Vol. 2, Núm. 4 (2015) Memòria, política i ciutadania: Tensions entre memòries institucionals i memòries instituyents

Escrit per comunautas el . Publicado en Kult-ur

Nou número de kult-ur: Vol. 2, Núm. 4 (2015) Memòria, política i ciutadania: Tensions entre memòries institucionals i memòries instituyents

Captura de pantalla 2015-12-09 a las 10.09.22 

 


Memòria, política i ciutadania: Tensions entre memòries institucionals i memòries instituyents
kult-ur, una revista dedicada a reflexionar sobre la «cultura de la ciutat», aborda en aquest volum la relació entre memòria, política i ciutadania considerant que les polítiques anamnéticas s'exerceixen en la coexistència en la ciutat. És a dir, les polítiques de la memòria s'emplacen originàriament en l'existència conciutadana, que es diferencia de la manera imperial d'exercir el domini polític. La memòria s'exerceix en aqueix emplaçament ciutadà fonamental que és la ciutat, i per açò Hannah Arendt defineix a la polis com «una espècie de record organitzat» (2003: 220). La memòria, en ser fugaç i passatgera, necessita d'espais institucionals consolidats perquè dure més enllà de l'acte de la seua execució, i en aqueix espai estable els actors polítics que l'exerceixen poden ser vistos i oïdes en públic. Però també fer memòria implica abordar el passat des de «l'instant d'un perill» (Benjamin, 2008: 307), revelant les seues zones fosques i lluitant contra els quals volen imposar que els morts, morts estan (Reyes Mat, 2009: 115). [...]

Reunió de Seminari Garbell

Escrit per comunautas el . Publicado en Seminari Garbell

timbres2

Divendres passat 11 de Setembre va tindre lloc una reunió de Garbell, inclòs en el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I. El Seminari Garbell es defineix com un Seminari d'aprenentatge participatiu, que aglutina a un col·lectiu de professionals del desenrotllament local, l'educació i la gestió social i cultural que treballa en les comarques de Castelló. El Seminari sorgeix com a resposta a les necessitats del dit grup de tècnics. Garbell pretén ser un agent de transformació professional, personal i social i impulsar la participació ciutadana provocant canvis, aprenentatges i apoderaments.
Durant la reunió es va actualitzar la informació sobre els projectes en què es troba immers el Seminari Garbell, que en data de hui són els següents:

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural