Acompanyament

El museu en el territori, el MACVAC

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2017-05-24 a las 10.10.22

A principis dels anys setanta el crític d’art Vicente Aguilera Cerni va concebre crear un museu d’art contemporani al nucli antic de Vilafamés, el qual es trobava quasi en ruïnes, aconseguint el suport del seu alcalde, Vicent Benet. S’aconseguí que la Diputació de Castelló comprara el palau del Batlle, un edifici del segle xvi, en què es va instal·lar el Museu; alhora, molts artistes van comprar cases i les van rehabilitar, amb dificultats. No no només es va crear una entitat artística de referència sinó que es va recuperar tot un conjunt patrimonial, i es va evitar la degradació i destrucció d’un enclavament de gran bellesa.

La Conquesta de Culla, un valor patrimonial i un compromís amb la societat civil, reconeguda pels Premis Maestrat VÍU 2017

Escrit per PEU el . Publicado en Tutories

Culla Víu: L'aposta ciutadana reconeguda.

IMG 3211

El passat 20 de maig, en el lliurament de Premis d'aquesta convocatòria anual, i en l'Auditori de Sant Mateu, els representants d'aquesta activitat, que forma part del PROJECTE CULLA VÍU, van arreplegar amb orgull un guardó que reconeix l'esforç meritori d'una aposta ciutadana que té la seua expressió més visible en la representació d'aqueixa obra de teatre, que ja va per la cinquena edició.

Itinerari Terres de Cruïlla: Fonts al voltant del poble (Canet lo Roig).

Escrit per Super User el . Publicado en Patrimoni

Diumenge 28 de maig, l'Associació Canetana 'Lo Suabe' de Canet lo Roig organitza el segon ITINERARI PER LES TERRES DE CRUÏLLA 2017.

Fonts al voltant del poble (Canet lo Roig. 28 de maig de 2017)

DSC 6350

L’objectiu d’aquest itinerari és conèixer fonts i antics punts de recaptació d'aigua. En un radi no més alt d'un quilòmetre al voltant del poble, recorrent aproximadament uns cinc quilòmetres i sortint de l'antiga bassa, podrem veure la Font de Na Jordana, el Pou, basses d'aprofitament d'aigua per regar els horts, la Font de la Fontanella, anirem a la Font de la Roca i a la Font de la Canal.

Betsolaritza: el projecte Patrimoni-PEU i el Grup de Viver (Aritz Zerain)

Escrit per Super User el . Publicado en Patrimoni

El 22 d'abril de 2017, Patrimoni – PEU va participar en les V Jornades de Patrimoni cultural i Innovació Social organitzades per La Ponte-Ecomuséu i Medialab-Prado. En aquestes Jornades, vam compartir el nostre projecte i l'exemple i desenvolupament del Grup de recuperació de la cultura del vi de Viver.

Durant les jornades va tenir lloc la ponència “Bertsolaritza: una tradició moderna” impartida per Karlos Aizpurua en la qual vam conèixer millor aquesta expressió cultural basada en la improvisació de poesia popular cantada. Juntament amb la ponència, també vam assistir al taller “Què és una bertso eskola?” en el qual vam realitzar alguns exercicis d'improvisació.

06 fiestavinoviver vendimia

Us deixem ací el Bertso que ens va regalar Aritz Zerain sobre Patrimoni-PEU i el projecte del Grup de Viver:

 

El FAVA365, mitjançant l'art contemporani, conquereix Vilanova d’Alcolea

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2017-05-17 a las 23.33.53

La música, l’escultura, la dansa, el circ, la pintura, la fotografía, els tallers i les intervencions artístiques inunden els carrers del municipi en un cap de setmana ple d'art, culura i participació, molta participació.

Tant el veïns com els nombrosos visitants del FAVA365 han conviscut aquest cap de setmana amb obres d'art i amb artistes que han definit Vilanova d'Alcolea com un "poble acollidor i inspirador".

El Grup de catalogació del patrimoni cultural i natural de Viver presenta la publicació del catàleg sobre cavitats

Escrit per Super User el . Publicado en Patrimoni

El Grup de catalogació del patrimoni cultural i natural de Viver presenta la publicació del catàleg dedicat a les cavitats d'aquesta població de la comarca castellonenca de l'Alt Palància.

sargal

La importància de les cavitats de Viver resideix tant en la pròpia geologia de les mateixes com en el seu aprofitament humà al llarg del temps. Molts d'aquests covachos que avui ens poden semblar irrellevants o insignificants, van tenir antigament summa importància. En una època en què les distàncies es recorrien a peu (a vegades acompanyats de cavalleries), qualsevol abric o covacho era molt útil quan servien com a bona protecció enfront de qualsevol tempesta o temporal, com a moltes persones ens han referenciat; i també per a descansar en la seua ombra en els dies durs a l’estiu.

Vilafranca presenta la segona edició del congrés educatiu l’EducAcció

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2017-05-18 a las 23.24.55

El 20 de maig se celebrarà a Vilafranca la segona edició del congrés educatiu “L’EducAcció, Noves Experiències educatives als Ports i Maestrat”. L’esdeveniment tindrà lloc a la Casa de Cultura de la localitat.

Després de l’èxit de 2016 on centenars de docents es van reunir a la Vila arriba esta segona edició organitzada pel col·legi Don Blasco de Alagón, l’IES Vilafranca i l’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració del Cefire, la Diputació, voluntariat i tots els que presenten comunicacions.

Les inscripcions es poden realitzar a través del bloc del col·legi: escolavilafranca.blogspot.com i la web de l’IES: mestreacasa.gva.es/web/iesvilafranca. Les places seran limitades.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural