Acompanyament

Festival FAVA365 a Vilanova d'Alcolea

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura-de-pantalla-2018-04-20-a-las-12.06.18

Un gran nombre de visitants i persones de la localitat es van acostar a conèixer i gaudir del Festival de les Arts durant tot el dia del dissabte 14 i el migdia del diumenge 15. La música, l'escultura, la dansa, el circ, la pintura, la fotografia, els tallers i les intervencions artístiques inunden els carrers del municipi en un cap de setmana ple d'art, cultura i participació, sobretot molta participació.

Avui parlem amb... Xavi Ginés, AEDL de Benlloc

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Radio

 

Avui parlem amb... Xavi Ginés, AEDL de Benlloc sobre el projecte de la xarxa de ràdios locals que s'està implementant en la província. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu una vertebració de municipis juntament amb una dinamització local, emprant com a respatler la ràdio de la UJI. És un projecte vinculat el PEU i que es troba ara mateix en fase de desenvolupament, encara que la ràdio de Bell-lloc ja està emetent ací per internet, i en FM (97.8 Mhz) en zones pròximes a Bell-lloc.

Entrevista a Xavi Ginés ací.

 

PEU_lab, laboratori d'idees de PEU de la UJI

Escrit per PEU el . Publicado en Mesa tècnica

Captura de pantalla 2018-04-11 a las 12.37.09

 

El PEU_lab és un espai de treball i aprenentatge cooperatiu per a transformar la informació en coneixement, i promoure la participació comunitària i la transformació social en el territori PEU. Generem relacions igualitàries i interdependents amb una comunicació autònoma, oberta i transversal.

És un grup plural i obert, àgil i flexible, compromès i dinàmic que és configurarà com a laboratori d’idees a partir del diàleg igualitari i la mirada a la complexitat, sustentades en la reflexió crítica.

El grup té un encàrrec essencial d’aplicar una mirada crítica a les activitats formatives (catàleg), els tutors i les adjudicacions i en general la configuració de les activitats d’Extensió Universitària. Les aportacions que farà el PEU_lab no son vinculants, generarà els primers documents per al debat en la Mesa Tècnica.. i existeix una primera proposta:

Video de la Fira d'Informació 2018

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura-de-pantalla-2018-04-02-a-las-22.00.24

Amb una inauguració per part de Diputació, amb la presència del seu president, Javier Moliner, i també de la Universitat Jaume I, representada pel seu rector Vicent Climent es va presentar la Fira de la informació 2018. A tots dos agraïm des del PEU la seua presència per a reforçar la Fira (i per tant al PEU). Tots dos van realçar en els seus discursos la importància del PEU com a teixidor de xarxes culturals en la província, així com un Programa d'Extensió Universitàría consolidat ja per dècades de treball en la província. Després de la presentació institucional es va produir la Fira pròpiament aquesta, amb les empreses oferint les seues activitats a tècnics i càrrecs municipals presents. Algunes empreses que no van poder estar presents van enviar videos de presentació que van ser exposats en una taula amb la finalitat de que ningú quedara fóra.

Video empreses

 

Video Fira de Diputació de Castelló "La Diputación acoge la XVI Feria del Programa de Extensión Universitaria"

 

 

 

I ara què? Persones #peopleplacesstories

Escrit per PEU el . Publicado en Patrimoni

IMG 20161024 1218552


Moltes gràcies a tots. Les vostres aportacions a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural?” han fet possible l'inici d'un camí que ens està mostrant una visió del patrimoni molt més complexa i rica en la que les persones se situen en el centre.


Aquest projecte sorgeix en el marc de Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló. En aquesta primera fase hem rebut 47 aportacions. Algunes d'elles expressen mirades individuals i se cimenten en records, moments i elements tan preciosos com a personals. Altres aportacions ens han presentat visions de grups locals, col·lectius, associacions o institucions.


Són les comunitats patrimonials, que ens acosten a escenaris i projectes que giren al voltant del patrimoni fins a fondre's en processos vius i dinàmics en els quals la definició i manteniment de xarxes interpersonals són essencials. Totes aquestes veus dibuixen un mosaic europeu en el que han participat, fins al moment, Romania, Lituània, Itàlia, França, Portugal i Espanya.


Podeu veure les aportacions rebudes a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural?” en la web del projecte Patrimoni i en el hashtag #peopleplacesstories en Twitter i Facebook.

II Taller de Videomapping FAVA365-UJI. Inscriu-te!

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2018-03-16 a las 10.08.41

El Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea (FAVA365) amb la col·laboració del Servei d'Activitats Socioculturals (SASC), dins del seu Programa d'Extensió Universitària; organitzen la segona edició d'aquesta acció formativa que suma innovació, noves tecnologies i expressió artística.

En aquest taller, la creativitat i les imatges projectades transformen l'aparença del recolze en sofisticada animant volums que perden la seua estabilitat estàtica, la qual cosa fa d'aquesta tècnica una potent eina de comunicació per a convertir els missatges en experiències.

El curs serà impartit per Fran Pérez Rus, Llicenciat en Belles arts i Màster en “Art: Recerca i Producció” per la Universitat de Granada. Actualment compagina la seua producció artística amb la docència com a professor de videomapping en Escola Art Granada.

Festa de presentació del Cartel FAVA 2018 a Vilanova d’Alcolea.

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2018-03-16 a las 9.58.58

La jornada començava a les 11:30h del matí del passat diumenge amb una breu presentació de l'esdeveniment. La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Vilanova d'Alcolea va compartir amb els assistents una descripció del FAVA, del que ha sigut i és per al poble de Vilanova, al costat d'una breu descripció de les activitats que estem desenvolupant o hem desenvolupat en aquest període anual 2017-2018.

Posteriorment vam poder gaudir de la resta d'activitats de l'esdeveniment, on l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló va ser la protagonista principal, amb la seua exposició: ‘CYCLUS. Una salutació entre la floració de l'ametler i la del cirerer’.

D'igual forma, vam poder comptar amb la performance de l'artista malaguenya Kira Pérez, la que va mostrar a tots els assistents una mica del seu art "performer" més contemporani.

A més, també els més xicotets van participar amb nosaltres d'aquest dia tan especial, ajudant-nos a desvetlar o avançar una part de la programació prevista per a la Festa de Presentació del pròxim mes d'abril.

I, com no, aquest matí d'art va estar envoltada de bona música de la mà dels amics de The Funky Corner!

Estem molt agraïts per la participació i la recepció d'aquest esdeveniment Favero, on el poble de Vilanova, i visitants, van compartir amb nosaltres un matí replet d'art i emoció, cada qui portant amb si la seua millor màscara per a gaudir d'una copa de vi gratuïta de producció local.

Inscripcions obertes per a Mesa tècnica i PEU_Lab

Escrit per PEU el . Publicado en Mesa tècnica

Captura de pantalla 2018-03-16 a las 9.45.12

Un any més renovem el nostre compromís de treballar en xarxa facilitant la participació dels agents culturals en el Programa d'Extensió Universitària. Si esteu interessats i voleu implicar-vos en la construcció d'un PEU col·laboratiu i més proper a les necessitats i demandes del territori ho podeu fer de dues maneres:

- Participant en la Mesa Tècnica, l'espai de reflexió i debat on s'acorden les directrius que ha de seguir el PEU. Heu d'emplenar aquest formulari i enviar-ho abans del 30 de març.

- Participant en el PEU_lab, un laboratori d'idees, un espai de treball i aprenentatge cooperatiu per a transformar la informació en coneixement, promoure la participació comunitària i la transformació social en el territori PEU. Heu d'emplenar aquest formulari i enviar-lo abans del 30 de març.

Formar part de qualsevol dels dos espais de treball, us dona dret a participar en totes les activitats formatives del PEU sense pagar matrícula o amb descomptes especials, sempre que mantingueu el compromís i la participació en les convocatòries.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural